| Májgombóc/májgaluska/ receptLevesek Hozzávalók: 3 db csirke mája 1 eg tojás 1/2 cs petrezselyemzöld 10 dkg v.hagyma 3 gerezd fokhagyma só, bors, majoranna,liszt, kevés olaj a dinszteléshez Elkészítés: A vöröshagymát, nagyon apróra kockázva megdinszteljük kevés olajon. (nem pirítjuk!) A fokhagymákat szintén elkaparjuk, vagy présen keresztül nyomjuk. A még forró, de már lezárt hagymához tesszük az összes fűszert és a fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük.A májakat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ez idő alatt kihűl a többi anyag, és ezután beletesszük a májat,tojást,aprított petrust. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében kifőzzük. Tanácsok: ( Ha nincs otthon friss májunk, készíthetjük 2db konzerv májkrémből, vagy kenőmájasból is!) A mennyiség ugyanannyi legyen mint az előbb leírtaknál. (3db cs.máj, kb:20 dkg) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |