| Hagymaleves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 5 evőkanál étolaj 1 póréhagyma 1 evőkanál liszt 2 húsleveskocka 1 dl fehérbor A gombóchoz: 50 dkg darált hús 2 zsemle 2 tojás só bors 2 evőkanál aprított petrezselyem csipetnyi majoránna Elkészítés: A felforrósított étolajba beledobjuk a karikára vágott vöröshagymákat, s üvegesre pároljuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd a zúzott fokhagymával is összekeverjük, s felengedjük 2, 5-3 liter vízzel. Ha már jó meleg, a leveskockákat is belerakjuk és közepes lángon főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a vízben áztatott és jól kicsavart zsemléket, a petrezselyem zöldjét, a sót, a borsot, a majoránnát. E masszából apró gombócokat formálunk, s ha a leves majdnem kész, beletesszük, és rászórjuk a felkarikázott póréhagymát is. Ezután 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a bort, amivel még 5 percen át főzzük, s forrón tálaljuk. (Aki szereti a tejszínt, azt is keverhet a levesbe.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |