Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál étolaj
1 póréhagyma
1 evőkanál liszt
2 húsleveskocka
1 dl fehérbor
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
2 zsemle
2 tojás

bors
2 evőkanál aprított petrezselyem
csipetnyi majoránna

Elkészítés:
A felforrósított étolajba beledobjuk a karikára vágott vöröshagymákat, s üvegesre pároljuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd a zúzott fokhagymával is összekeverjük, s felengedjük 2, 5-3 liter vízzel. Ha már jó meleg, a leveskockákat is belerakjuk és közepes lángon főzzük.

Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a vízben áztatott és jól kicsavart zsemléket, a petrezselyem zöldjét, a sót, a borsot, a majoránnát. E masszából apró gombócokat formálunk, s ha a leves majdnem kész, beletesszük, és rászórjuk a felkarikázott póréhagymát is. Ezután 20 percig főzzük.

Végül hozzáadjuk a bort, amivel még 5 percen át főzzük, s forrón tálaljuk. (Aki szereti a tejszínt, azt is keverhet a levesbe.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaleves » Tejszínes hagymaleves » Francia hagymaleves 2. » Francia hagymaleves 1
» Sáfrányos hagymaleves » Tojásos hagymaleves » Krémes hagymaleves » Gombás hagymaleves
» Hagymalevesem » Kelleves húsgombóccal » Pikáns francia hagymaleves » Zöldhagymaleves
» Hagymaleves náthára! » Zabpelyhes póréhagymaleves » Fokhagymaleves zsályával » Hagymaleves mikróban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.