Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarack leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt
0,5 l hosszan friss tej
2 cs vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
Ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evőkanál)

Elkészítés:
A barack befőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és bele vegyítjük. Lehűtve tálaljuk.

Tanácsok:
Ha a barack befőttet már előzőleg hűtőben tároltuk, nincs szükség további hűtésre, azonnal tálalható.
Készíthető friss gyümölcsből is, de akkor citromlével ízesített cukros lében felfőzzük a turmixolandó gyümölcsöt.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: cel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Árpaleves » Húsos kínai kel-leves » Csicsókaleves kolbásszal » Köményes leves
» Húsleves húsgombóccal » Diós tejleves » Egyszerű tejleves » Kukorica-krémleves (vegan)
» Palócleveske » Savanyú-édes leves » Almaleves mazsolával » Babéros sonkaleves
» Őszibarack pezsgő koktél » Tartalmas levesem » Bulgur leves gazdagon » Kínai kel leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.