| Őszibarack leves receptLevesek Hozzávalók: 2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt 0,5 l hosszan friss tej 2 cs vaníliás cukor 1 csipet őrölt fahéj 1 csipet őrölt szegfűszeg Ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evőkanál) Elkészítés: A barack befőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és bele vegyítjük. Lehűtve tálaljuk. Tanácsok: Ha a barack befőttet már előzőleg hűtőben tároltuk, nincs szükség további hűtésre, azonnal tálalható. Készíthető friss gyümölcsből is, de akkor citromlével ízesített cukros lében felfőzzük a turmixolandó gyümölcsöt. Elkészítési idő: 5 perc A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |