Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 személy részére
-1 nagyobb burgonya
-1 sárgarépa
-1 gyökér
-pici só, bors, vegeta
-2 dl főzőtejszín
-pici olaj
-1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a répát és a gyökeret, majd pici víz hozzáadásával beletesszük a bugonyát és a fokhagymát, közben ízesítjük. A vízet mindig pótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek teszünk hozzá 2 dl vizet, majd összeforraljuk. Levéve a tűzről kicsit hűlni hagyjuk. Ezután botmixerrel össze turmixoljuk és ismét elkezdjük melegíteni. Ha felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Még egy picit forraljuk.
Azután pirított zsemlekockával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: marcsi28


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kagylóleves » Olasz leves » Tavaszi spárgaleves » Csordásleves
» Sajtos fokhagymaleves » Füstöltsajt - krémleves » Gombaleves cérnametélttel » Alma-krémleves
» Tejszínes zöldborsóleves » Paradicsomleves rákkal » Mentás zöldborsó krémleves » Tejfölös karfiolleves
» Hideg tokaji borkrémleves » Tuti paradicsomleves » Palócleves » Kenyérleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.