| Burgonyakrém leves receptLevesek Hozzávalók: 2 személy részére -1 nagyobb burgonya -1 sárgarépa -1 gyökér -pici só, bors, vegeta -2 dl főzőtejszín -pici olaj -1 gerezd fokhagyma Elkészítés: Az olajon megpároljuk a répát és a gyökeret, majd pici víz hozzáadásával beletesszük a bugonyát és a fokhagymát, közben ízesítjük. A vízet mindig pótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek teszünk hozzá 2 dl vizet, majd összeforraljuk. Levéve a tűzről kicsit hűlni hagyjuk. Ezután botmixerrel össze turmixoljuk és ismét elkezdjük melegíteni. Ha felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Még egy picit forraljuk. Azután pirított zsemlekockával tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: marcsi28 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |