| Ajvárleves chilis sajttal receptLevesek Hozzávalók: 1 fej hagyma ½ padlizsán ½ dl olívaolaj 2 db pritamin paprika 1 dl fehérbor vagy rosé 20 dkg ajvár 6 dl csirke alaplé 20 dkg feta sajt Elkészítés: Elkészítés: 1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson. 2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk. 3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral. 4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük. 5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként. Őszi Balázs receptje A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |