Tutireceptek.hu fejléc

Kerekrépa krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
90 dkg kerek répa
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
2 evőkanál oliva olaj
tengeri só
1 csipet szerecsendió
víz
2 szelet pirított kenyér kocka

Elkészítés:
A forró olajban , megpirítjuk a lisztet barnára . Hozzáadjuk a vizet , a megtisztított feldararbokt kerek répát , sót és a szerecsendiót . Főzzük kis lángon fél óáig . Turmixoljuk össze , öntsük vissza a lábosba , főzzük még néhány percig .
Pirított kenyérkockákkal a tetején tálaljuk .

Tanácsok:
Elfeledett növény , de újra kapható . Hasonlít a céklára de sokkal halványabb . Inkább fakó rózsaszín.
Ízlés szerint lehet még tejföllel javítani rajta .
Vagy ne turmixold le az egészet , hagyjál darabkákat és azt rakd vissza a levesbe , szórd meg apróra vágott petrezselyemmel . Akkor a kenyérkocka el is maradhat .

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ve48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászkrémleves » Bajoros sajtkrémleves » Eper-krémleves » Spenótos csicserikrémleves
» Fokhagyma-krémleves » Sütőtökkrémleves sajttal » Paprikás krémleves » Zöldborsókrémleves
» Karfiolkrémleves » Chilis sütőtökkrémleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Eperkrémleves
» Krémleves sütőtökből » Tejszínes lencsekrémleves » Sárgaborsó krémleves » Póré krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.