| Kerekrépa krémleves receptLevesek Hozzávalók: 90 dkg kerek répa 2 evőkanál teljes őrlésű liszt 2 evőkanál oliva olaj tengeri só 1 csipet szerecsendió víz 2 szelet pirított kenyér kocka Elkészítés: A forró olajban , megpirítjuk a lisztet barnára . Hozzáadjuk a vizet , a megtisztított feldararbokt kerek répát , sót és a szerecsendiót . Főzzük kis lángon fél óáig . Turmixoljuk össze , öntsük vissza a lábosba , főzzük még néhány percig . Pirított kenyérkockákkal a tetején tálaljuk . Tanácsok: Elfeledett növény , de újra kapható . Hasonlít a céklára de sokkal halványabb . Inkább fakó rózsaszín. Ízlés szerint lehet még tejföllel javítani rajta . Vagy ne turmixold le az egészet , hagyjál darabkákat és azt rakd vissza a levesbe , szórd meg apróra vágott petrezselyemmel . Akkor a kenyérkocka el is maradhat . Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ve48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |