| Halkrémleves garnélával receptLevesek Hozzávalók: 1 kg tisztított tengeri halfilé 6 garnélarák-farok 20 dkg fekete tészta 1 édeskömény gumó 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 dl olívaolaj 1 csokor petrezselyem 10 dkg vaj 5 dl tejszín só, őrölt bors Elkészítés: Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig főzzük, míg a lé egyharmada elfő. Ezután turmixoljuk össze, és finom szűrőn szűrjük át. A fekete tésztát főzzük al�dente (roppanósan puhára). A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel, az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |