| Fülesleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg sertéshús 1 fej vöröshagyma 25 dkg sárgarépa 25 dkg gyökér 1 csokor tárkony kapor citromkarika tejföl 10 dkg tehéntúró 1 tojás 20 dkg liszt zsemlemorzsa só bors majoranna Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. 10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük. A receptet beküldte: korrektor9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |