Tutireceptek.hu fejléc

Fülesleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
1 csokor tárkony
kapor
citromkarika
tejföl
10 dkg tehéntúró
1 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa

bors
majoranna

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.


A receptet beküldte: korrektor9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótgombóc » Aratógulyás » Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. » Halkrémleves (4 főre)
» Juhtúrós zsemlegombóc » Káposztaleves » Tejszínes batátaleves » Pékleves
» Grizgaluska leves » Savanyú malacleves » Édeskömény krémleves » Lencseleves
» Mexikói smack leves » Ősszibarack leves hidegen » Vegyes sajtleves » Húsvéti kolbászos leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.