Tutireceptek.hu fejléc

Piros gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
# 1 kg gyümölcs (eper, meggy, málna)
# 2 dl tejszín
# 4 db tojás
# 3 db citrom
# 1 kiskanál fahéj
# 10 szem szegfűszeg
# kevés liszt
# cukor

Elkészítés:
Elkészítés: Felteszek 1-1,5 liter vizet fahéjjal és szegfűszeggel. Forralás után beleteszem a meggyet vagy más gyümölcsöt. A citromokat negyedelem, levüket belenyomkodom, és magát a héját is belefőzöm. Cukrozom ízlés szerint. A habarásnál nagyjából 2 evőkanál lisztre öntök 1 dl tejszínt, majd 2 tojást, utána megint tejszínt és a maradék tojást. Amikor megfőtt a meggy (az is úgy 10 perc), leveszem a tűzről a levest és felöntöm 1 dl hideg vízzel. Várok még 15 percet, és utána szűröm bele a csomómentesen elkevert habarást. Nagyon finom.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög gyümölcsleves3. » Villám gyümölcsleves » Piros krémsajt » Piroska Koktél
» Egzotikus gyümölcsleves » Piros leves » Piroska palacsinta » Görög gyümölcsleves
» Piros-fehér-zöld rizottó » Hideg gyümölcsleves » Piroska » Gyümölcsleves
» Részeges gyümölcsleves » Piros nokedli » Hűsítő gyümölcsleves » Fahéjas gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.