Tutireceptek.hu fejléc

Lebbencsleves bográcsban. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg lebbencs tészta, olaj vagy sertészsír, 30 dkg burgonya, 15 dkg vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 1 kiskanál fűszerpaprika, köménymag, só, ételízesítő, 1 szál lestyán, csipetnyi őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát és a zöldségeket hámozás után apró kockákra vágjuk. A felmelegített zsiradékban elkezdjük pirítani a lebbencset a köménymaggal. Akkor jó, ha szép halványbarnák lesznek a tészta darabkái. Ekkor hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Még pirítjuk, kis ideig, majd tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük és egy kevés vízzel felöntjük. beletesszük az ételízesítőt, a sót, a lestyánt, a csipetnyi borsot és a burgonyát, illetve a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi ujjnyi magasságban a bográcsban lévőket. Forrás után csak parázson főzzük tovább, kb 20 percet. Készíthető füstölt szalonnával, házi füstölt kolbásszal, de virslivel is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves bográcsban. » Lebbencsleves kolbásszal » Lebbencsleves. » Hagyományos lebbencsleves
» Rebarbara krémleves » Pikáns csibeszíveleves » Spenótos rakott csirkemell » Csülkös sóskaleves
» Vegyes húscsíkok » Kötött galuska » Frank krumplileves » Hideg zöldbableves
» Kolbászos lencseleves » Cukkini krémleves » Csirkemell banánnal töltve » Színes virslis tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.