Tutireceptek.hu fejléc

Hentes tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
45 dkg sertéshús (lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom
5 dkg sonka (serrano)
10 dkg kovászos vagy csemege uborka
pár kisebb gyöngyhagyma
1 dl száraz fehérbor
olaj
só, bors

Elkészítés:
A húst, a szalonnát vékony csíkokra vágom, hagymát felaprítom.
Egy magas falú serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát félig üvegesre, hogy kiadja a zsírját, de ne piruljon ropogósra.
Hozzáadom a hagymát, azt is üvegesre pirítom, közben belereszelem a fokhagymát is. Felöntöm a borral és addig forralom, míg zsírjára nem pirul.
Beleteszem a húst, amit fehéredésig pirítok, megborsozom, ha kell sózom (óvatosan, mert a szalonna is sós és minden ami belemegy még, az sós), majd felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Lefedve 30 percig főzöm közepes fokozaton. Közben ellenőrzöm, és ha a leve elfő, pótolom.
Ezután hozzáadom a paradicsomokat, elkeverem és újabb 30 percig főzöm félig lefedve, de most nem pótolom a vizet, hagyom a zsírjára pirulni.
Az uborkát és a sonkát felcsíkozva teszem a raguba, gyöngyhagymákat egészben, s megint felöntöm annyi vízzel, amennyi szaftot szeretnék és még 20-30 percig lefedve, lassú tűzön párolom.

Tanácsok:
Köret lehet kuszkusz, petrezselymes párolt rizs, főtt sós burgonya, kagylótészta vagy a nokedli is.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kocsmáros tokány » Borjú tokány » Fokhagymás vaddisznótokány » Bográcsos tokány
» Székelytokány egyszerűen » Zöldséges tokány » Zöldborsós tokány » Debreceni tokány
» Zöldborsós sertéstokány » Gombás savanyu tokány » Tárkonyos tokány » Hentestokány
» Zöldborsós pulykatokány » Hagymatokány burgonyával » Hentesleves » Kolbászos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.