Tutireceptek.hu fejléc

Csikós tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg sertéslapocka
2 vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 konzervparadicsom (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek finomra vágott petrezselyem
só, olaj

Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a petrezselymet.

Tanácsok:
Burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: kiki32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdésztokány » Pacaltokány » Erdélyi borsos tokány » Marhatokány burgundi módra
» Kakukkfüves sertéstokány » Csíkos torta » Gombás savanyu tokány » Szüreti vincellér tokány.
» Tejszínes csirketokány » Erdélyi sertéstokány » Hentes tokány » Gombás vörösboros tokány
» Borsostokány » Kocsmáros tokány » Csíkos pite » Virslitokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.