| Hentesborda receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéshús (karaj vagy comb) só, bors majoránna őrölt kömény pirospaprika Vegeta Erős Pista 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3/4 üveg csemege uborka vörösbor olaj Elkészítés: A húst csíkokra vágom, Vegetával és borssal összekeverem, és a hűtőben hagyom állni. (Ha lehet egy éjszakán át.) A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a fűszereket, összekeverem, felöntöm az uborka levével és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszek bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.) Majdnem készre főzöm, de az utolsó 10 percben beleteszem a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve vörösborral pótolom. A végén jó sűrű szaftja legyen! Tanácsok: Megjegyzés: nagyon finom, pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel a végeredmény. Nem kell bele annyi pirospaprika, mint a pörköltbe! Galuskával nagyon finom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |