Tutireceptek.hu fejléc

Gombás savanyu tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél kg marhahus
20dkg gomba
3-4 fej hagyma
1 kanál liszt
1 kanál zsir
só,bors,piros paprika,citromlé,tejföl

Elkészítés:
A csikokra vágott hust forró zsirban átpiritjuk.Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát,a pirospaprikát,és fedö alatt puhára pároljuk,idönként fél pohár vizet adva hozzá.Amikor a hús puhulni kezd,hagyjuk zsirjára sülni,és beletesszük a felszeletelt gombát,megsozzuk,borsozzuk,ismét vizet öntünk hozzá,és készre pároljuk.Végül zsirjára sütjük,lelisztezzük,felengedjük vizzel ágy,hogy jó sok mártása legyen.Citromlevet ,tejfölet adunk bele.Rizs tarhonya,burgonyapüré,puliszka,piritott dara lehet a körités.


A receptet beküldte: Elviracska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai gombás csirkeleves » Gombás - sajtos pulykamell » Svéd gombasaláta II. » Csirkés-gombás palacsinta
» Göngyölt gombás karaj: » Sajtos, gombás galuska » Spárga és gombasaláta » Gombás kocka 2.
» Gombás tojás » Savanyúkáposztás saláta » Savanyúkáposzta saláta » Hentestokány
» Csikós tokány » Brokkolis-gombás tészta » Gombás pástétom » Savanyú pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.