| Zöldcitromos marhatokány receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhacomb, 4 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db zöldcitrom (limé), őrölt feketebors, 4 dl húsleves (készülhet kockából is), 1 dl fehérbor, 1 dl tejföl, 1 ek. finomliszt Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk, az olajon a megtisztított, félkarikákra szeletelt hagymával és répával együtt megpirítjuk. A citrom zöld héját belereszeljük, megborsozzuk. A húslevest ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ekkor a levét a zöldcitromok kifacsart levével és a borral ízesítjük. A tejfölt a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk. Tanácsok: Párolt rizs vagy burgonyakrokett illik köretnek hozzá. Kalóriatartalom: 600 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |