| Debreceni tokány receptHúsételek Hozzávalók: 2 pár debreceni kolbász 15 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 paprika só, bors 1 mokkáskanál őröltpaprika köretnek: 50 dkg burgonya Elkészítés: A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük. Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |