Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pár debreceni kolbász
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
köretnek:
50 dkg burgonya

Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát.
Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.
Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Debreceni hústekercs » Hagymás-borsos tokány » Pulyka debreceni » Hétvezér tokány
» Gyümölcsös Csirketokány » Gombás tokány » Tokány-mokány » Erdélyi sertéstokány
» Gombás szarvastokány » Székelytokány egyszerűen » Tejszínes csirketokány » Kakukkfüves sertéstokány
» Virslitokány » Debreceni krémes » Csikós-tokány1 » Kolbászos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.