Tutireceptek.hu fejléc

Óvári tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg lapocka,
25 dkg tarhonya,
3 paradicsom,
10 dkg reszelt óvári sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint törött fekete bors, só.

Elkészítés:
A húst megmossuk, letöröljük, majd vékony laskára vágjuk. A megtisztított és finomra vágott hagymát az apró kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztjuk, ráhintjük a pirospaprikát, majd a húst hozzátéve, állandó keverés közben lepirítjuk.
Megsózzuk és felöntjük 3 dl vízzel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. A tarhonyát pirosra pirítjuk a forró olajon, megsózzuk, és a már félpuha húshoz öntjük.
Hozzáadjuk a hámozott és felszeletelt paradicsomot, beleszórjuk a reszelt sajtot, meghintjük törött borssal, és annyi vízzel öntjük fel, hogy legalább 2 ujjnyival több legyen a víz a lábosban, mint a tarhonyás hús. Az egészet felforraljuk, majd lefedve, előmelegített, forró sütőbe tesszük, és takaréklángon 40 percig sütjük.
Akkor van készen, ha a tarhonya az összes szaftot magába szívta.

Tanácsok:
A sajttól különlegesen finom ízt kap.
Bármilyen salátával kitűnő egytálétel.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns tokány. » Tokány-mokány » Gombás savanyu tokány » Zalai erdésztokány
» Borsos tokány » Temesvári sertéstokány » Gyümölcsös Csirketokány » Kocsmáros tokány
» Hentes tokány » Székelytokány egyszerűen » Csirkemájas csirketokány » Erdélyi tokány
» Báránytokány » Fokhagymás vaddisznótokány » Óvári pulyka U1 » Szüreti vincellér tokány.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.