Tutireceptek.hu fejléc

Hentesleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertés apróhús
30 dkg csirkemáj vagy sertésmáj
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
0,5 dl olaj
3 dkg liszt
1 babérlevél

őrölt feketebors
3 teáskanál mustár
1,5 dl tejföl
tárkony ízlés szerint (elhagyható)

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,hozzáadjuk a kockára vágott répákat,a húst.Pirítjuk,majd lisztet szórunk rá,vízzel felengedjük.Hozzáadjuk a babérlevelet,borsot,a felkockázott zöldpaprikát,paradicsomot,tárkonyt,mustárt és sózzuk.
Ha a hús már puha,beletesszük a felkockázott csirkemájat és pár perc alatt készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom.
Ajánlom hozzá a pirított zsemlekockát,vagy levesgyöngyöt.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors dinnye leves » Tárkonyos hagymaleves » Tejfölös almaleves » Pikáns húsgombóc
» Zöldsaláta kacsamellfilével » Joghurtos tejszínpuding » Aranyló tyúkhúsleves » Majorannás krumplileves
» Tavaszi tojásragu » Cron chowder » Hagymaleves náthára! » Nyári csirkeleves babbal
» Alföldi pulykaraguleves » Mindent bele zöldségeleves » Árpaleves » Anna Tárkonylevese.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.