| Hentesleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg sertés apróhús 30 dkg csirkemáj vagy sertésmáj 15 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 2 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 0,5 dl olaj 3 dkg liszt 1 babérlevél só őrölt feketebors 3 teáskanál mustár 1,5 dl tejföl tárkony ízlés szerint (elhagyható) Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,hozzáadjuk a kockára vágott répákat,a húst.Pirítjuk,majd lisztet szórunk rá,vízzel felengedjük.Hozzáadjuk a babérlevelet,borsot,a felkockázott zöldpaprikát,paradicsomot,tárkonyt,mustárt és sózzuk. Ha a hús már puha,beletesszük a felkockázott csirkemájat és pár perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom. Ajánlom hozzá a pirított zsemlekockát,vagy levesgyöngyöt. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |