| Gyümölcsös Csirketokány receptEgytálételek Hozzávalók: 1kg csirkemell 1kisebb vöröhagyma 1-1szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 5dkg vaj 2dkg liszt 1-1dl száraz fehérbor és tejzín 1 üveg vegyes gyümölcsbefőtt só,bors kakukkfű curry (fűszerkeverék)bárhol kapható 1csokor petrezselyem Elkészítés: A csirkemell bőrét fejtsd le,csontozd ki a húst,majd kockázd fel. A bőröket és a csontokat dobd fazékba,add hozzá a megtisztított zöldségeket,sót,borsot,engedd fel annyi vízzel,amennyi éppen ellepi.Fedő alatt főzz belőle alaplevet. E közben a vajon fonnyaszd meg a hagymát a húskockákatpirítsd meg rajta. Ha a hús megpuhult,hintsd meg liszttel,öntsd rá a bort,a tejszínt,az átszűrt alaplevet.Ízesítsd curryvel,kakukkfűvel és lassú tűzön főzd sűrűre a levét. Végül tedd bele az apróra vágott,befőtt gyümölcsöt,s együtt még egy pillanatig forrald.Finomra aprított petrezselyemmel megszórva,burgonyapürével körítve kínáld. Tanácsok: Legfinomabb,körtéből,barackból. A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |