Tutireceptek.hu fejléc

Sertéstokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertésapróhús,15 dkg zsír,30 dkg virsli,2 kis fej vöröshagyma,só,bors,1 ek.paradicsompüré,2 dl fehérbor,fokhagymagranulátum (vagy morzsolható f.hagymakocka),p.paprika.
köretnek:1 kg újkrumpli.

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott v.hagymát,majd meghintjük p.paprikával.Hozzáadjuk az apróra vágott sertés húst,sózzuk,borsozzuk ízlés szerint,majd a 2 dl fehérborral és kevés vízzel felöntjük.Mikor már majdnem teljesen puha a hús,hozzáadjuk a karikára vágott,átpirított virslit és belekavarjuk az 1 ek.paradicsompürét,majd az egészet együtt néhány percig átforraljuk.


A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Temesvári sertéstokány » Erdélyi sertéstokány » Majoránnás sertéstokány » Zöldborsós sertéstokány
» Kakukkfüves sertéstokány » Erdélyi tokány » Göngyölt darált hús » Sajtos pecsenye
» Péter töltött káposztája » Tejszínes pulykamell » Tejszínes csirkemell » Borsos tokány
» Csípős csirke » Káposztás sűlt oldalas » Gombás csomagok » Gombás-Husos Fasirt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.