| Tokány 3 féle húsból receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg marhacomb 20 dkg sertéscomb 20 dkg csirke, vagy pulykamell 10 dkg húsos füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 3 ek. olaj (kb) 2 gerezd fokhagyma (nagy) 1 paradicsom 1 paprika 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors 12 db közepes burgonya 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál olaj (kb), só, bors Elkészítés: A húsokat 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágjuk. Olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rátesszük a finomra vágott hagymát, és ezt is megpirítjuk. Beletesszük a marhahúst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt fokhagymát, és pici víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Amikor újra zsírjára pirul, beletesszük a sertéshúst. Fehéredésig kevergetjük, ismét vizet, sót adunk hozzá és tovább pároljuk.(kb.25 perc) Ha szintén zsírjára pirult, beletesszük a csirke vagy pulykamelleket. Amikor szárnyas hús is kifehéredett, megszórjuk paprikával, jól elkeverjük és 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá. 15 percig pároljuk, ha kell, utána ízesítünk, beletesszük a csíkokra vágott paradicsomot (héj nélkül) és paprikát, jól összepároljuk 5-10 perc. A körethez a megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, és ráreszeljük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és arany színűre pirítjuk, majd a tokány mellé tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |