Tutireceptek.hu fejléc

Tokány 3 féle húsból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg marhacomb
20 dkg sertéscomb
20 dkg csirke, vagy pulykamell
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek. olaj (kb)
2 gerezd fokhagyma (nagy)
1 paradicsom
1 paprika
1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors
12 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj (kb), só, bors

Elkészítés:
A húsokat 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágjuk. Olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rátesszük a finomra vágott hagymát, és ezt is megpirítjuk. Beletesszük a marhahúst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt fokhagymát, és pici víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Amikor újra zsírjára pirul, beletesszük a sertéshúst. Fehéredésig kevergetjük, ismét vizet, sót adunk hozzá és tovább pároljuk.(kb.25 perc) Ha szintén zsírjára pirult, beletesszük a csirke vagy pulykamelleket. Amikor szárnyas hús is kifehéredett, megszórjuk paprikával, jól elkeverjük és 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá. 15 percig pároljuk, ha kell, utána ízesítünk, beletesszük a csíkokra vágott paradicsomot (héj nélkül) és paprikát, jól összepároljuk 5-10 perc.
A körethez a megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, és ráreszeljük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és arany színűre pirítjuk, majd a tokány mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos tokány » Húsgombóc darált húsból » Kapribogyós sertés-tokány » Zöldséges tokány
» Báránytokány » Borsos tokány » Cigánytokány » Szatmári tokány
» Fokhagymás vaddisznótokány » Tejszínes csirketokány » Erdélyi borsos tokány » Borjú tokány
» Zöldborsós sertéstokány » Hentes tokány » Borsostokány » Hagymás-borsos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.