| Grattan burgonya receptKöretek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 6 adagra): 100 dkg meghámozott, megtisztított burgonya 500 ml tejszín 500 ml tej kb 3 db babérlevél ízlés szerint só ízlés szerint őrölt fehérbors Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, alaposan átmossuk, és egy tálba tesszük. Egy fazékba mérjük a tejet, a tejszínt, beletesszük a sót, őrölt fehérborsot, és a babérleveleket. A fazékba tesszük a burgonyát is, majd az egészet feltesszük a tűzhelyre, legkissebb hőfokra. Körülbelül 2 órán át főzzük fedő nélkül, míg a burgonya teljesen puha nem lesz, és a lé nagy része el nem párolog. Néha lassú, óvatos mozdulatokkal keverjük át! Ha a lé nagy része elfőtt, a burgonyát a sűrű "zafttal" együtt egy 15*25 cm-es tepsibe szedjük, és elegyengetjük benne. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk kihűlni, majd egy napra tegyük hűtőbe. Miután egy napot állt a hűtőben, pogácsakiszúróval kör alakokat szúrunk ki belőle, de persze késsel négyzet alakokat is vághatunk belőle. Végül a borgonyapogácsákra reszelt sajtot halmozunk, és rágrillezzük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |