| Édesburgonya fánk (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A fánkhoz: 250 g finomliszt 2 tk. sütőpor 2 csipet só 2 ek. olívaolaj 1 csésze főtt, összetört édesburgonya 1.5 csésze forró víz olaj a sütéshez A fűszeres cukorhoz: 100 g kristálycukor 1 tk. gyömbér 1 tk. fahéj 0.5 tk. szerecsendió 0.5 tk. kardamom Elkészítés: A tészta elkészítéséhez tegyük a száraz összetevőket egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, az összetört édesburgonyát és a forró víz felét. Adagoljuk a vizet, míg egyenletes, sűrű masszát nem kapunk. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kanál segítségével szaggassunk bele kis fánkokat, és kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki őket egy papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Amíg hűlnek, keverjük a fűszereket a cukorba, majd a langyos fánkokat forgassuk meg az édes keverékben. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |