| Spenótos burgonyafőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: • 1 kg burgonya • 10 dkg parajlevél • 1 l tejszín • só, szerecsendió • 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!) Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |