Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
1,5 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
4 db zöldpaprika
1 nagy poharas tejföl
4 tojás
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
fűszerkeverék (vegeta v. delikát)

Elkészítés:
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a felkarikázott hagymát és paprikát, beletesszük a húst, elkeverjük és 8 percig sütjük 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt borssal, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Lefedjük, s addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük és 2 db tojást szintén.
Egy jénai tálat vékonyan kizsírozunk, aljára rakunk egy sor karikára vágott burgonyát, rá egy sor húsos keveréket, karikára vágott főtt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Addig rétegezzük, amíg az anyag tart, tetejére burgonya kerüljön. Végül a másik 2 tojást elkeverjük a sajttal, a maradék tejföllel és kikeverve kevés fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt szerecsendióval leöntjük vele a burgonyát, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos rakott tészta » Rakott mákostészta » Sziciliai rakott pacal » Rakott cukkini karikák
» Finom burgonyasaláta » Rakott zölborsó » Svéd burgonya » Rakott sajtos hús
» Tökös rakott tészta » Mandulás rakott pulyka » Böjti burgonyaleves » Rakott kel egyszerűen
» Köpenyes burgonya » Rakott karaj burgonyával » Zöldséges rakott csirke » Erdélyi burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.