| Hússal rakott burgonya receptHúsételek Hozzávalók: 0,5 kg darált hús 1,5 kg burgonya 10 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 4 db zöldpaprika 1 nagy poharas tejföl 4 tojás 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt fűszerkeverék (vegeta v. delikát) Elkészítés: A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a felkarikázott hagymát és paprikát, beletesszük a húst, elkeverjük és 8 percig sütjük 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt borssal, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Lefedjük, s addig pároljuk, míg zsírjára nem sül. Közben a burgonyát héjában megfőzzük és 2 db tojást szintén. Egy jénai tálat vékonyan kizsírozunk, aljára rakunk egy sor karikára vágott burgonyát, rá egy sor húsos keveréket, karikára vágott főtt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Addig rétegezzük, amíg az anyag tart, tetejére burgonya kerüljön. Végül a másik 2 tojást elkeverjük a sajttal, a maradék tejföllel és kikeverve kevés fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt szerecsendióval leöntjük vele a burgonyát, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Fejes salátával tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |