| Zelleres burgonyapüré receptEgytálételek Hozzávalók: 4 nagy burgonya 1 közepes zellergumo 1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/ 3 evőkanál vaj 1 dl tejszin habbá verve só őrölt fekete bors szerecsendió Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amikor kissé kihültek,meghámozzuk és krumplinyomon átnyomjuk. Amig a burgonya sül,a zellert meghámozzuk megmossuk, kockára vagdaljuk és annyi csirkealaplében,amennyi éppen ellepi,lassu tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük,és krumplinyomon átnyomjuk.Összekeverjük a burgonyával.Egy nagy lábasban átmelegitjük,közben belekeverjük a vajat meg a tejszinhabot.Sóval,borssal,szerecsendioval ízesítjük.Ha szükséges, kevés csirkealaplével hígíthatjuk. A receptet beküldte: niko76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |