Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres burgonyapüré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve

őrölt fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amikor kissé kihültek,meghámozzuk és krumplinyomon átnyomjuk. Amig a burgonya sül,a zellert meghámozzuk megmossuk, kockára vagdaljuk és annyi csirkealaplében,amennyi éppen ellepi,lassu tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük,és krumplinyomon átnyomjuk.Összekeverjük a burgonyával.Egy nagy lábasban átmelegitjük,közben belekeverjük a vajat meg a tejszinhabot.Sóval,borssal,szerecsendioval ízesítjük.Ha szükséges, kevés csirkealaplével hígíthatjuk.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns burgonyapüré » Zelleres sertéssült » Burgonyaleves(zelleres) » Zelleres párolt pulykamell
» Zelleres csirke » Zelleres halsaláta » Zelleres burgonyakrémleves » Burgonyapüré-torta
» Zelleres spagetti » Burgonyapürés szendvics » Tepsis sajtos burgonyapüré » Burgonyapürében sült tojás
» Zelleres zabpehelygolyó » Burgonyapüré MACI módra » Zelleres túrókrém » Tonhalas-zelleres krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.