| Tepsis sajtos burgonyapüré receptKöretek Hozzávalók: 1 kgburgonya 3 dbtojás 125 mltejföl 50 greszelt sajt 2 ev. kanálvaj ízlés szerint só, bors Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk. A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |