| Burgonyagombóc leves 2. receptLevesek Hozzávalók: 3 db közepes burgonya 10 dkg friss vagy ,fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi őrölt bors 1 teáskanál só, evőkanál olaj, 1fél pohár tejföl, vegeta Elkészítés: A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe) Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk. Tanácsok: Hatalmas jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |