Tutireceptek.hu fejléc

Svéd sült burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 darab burgonya, 10 dkg sajt, 3 evőkanál tejföl, 2 dl tejszín, só, bors, zsiradék

Elkészítés:
A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és bevagdossuk. Kizsírozott tálba tesszük, és 20 percig 180 fokon elősütjük. Elkészítjük az öntetet hozzá. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. Ezt az öntetet ráöntjük az elősütött burgonyákra, majd ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe még 40 percre, hogy aranybarnára süljön a svéd burgonyánk.
Tálalni lehet vegyes salátával, de húsok mellé köretként is.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás sütőtökleves » Édesburgonya kukoricával » Gombás burgonyarolád » Kolbászos újburgonya
» Habart burgonya leves » Burgonyapüré-torta » Rácos burgonya » Burgonyás-sajtos rúd
» Zöldbabos burgonya » Krémsajtos burgonya » Hasselback burgonya * » Forgatott burgonya
» Zöldséges burgonyarolád » Burgonyás pogi » Burgonya hajó » Cukkinis burgonyafasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.