| Svéd sült burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 darab burgonya, 10 dkg sajt, 3 evőkanál tejföl, 2 dl tejszín, só, bors, zsiradék Elkészítés: A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és bevagdossuk. Kizsírozott tálba tesszük, és 20 percig 180 fokon elősütjük. Elkészítjük az öntetet hozzá. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. Ezt az öntetet ráöntjük az elősütött burgonyákra, majd ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe még 40 percre, hogy aranybarnára süljön a svéd burgonyánk. Tálalni lehet vegyes salátával, de húsok mellé köretként is. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |