| Burgonyás-kolbászos omlett receptEgytálételek Hozzávalók: 2 személynek: 3 kisebb (de nem túl apró) újkrumpli 1 közepes méretű paradicsom 1 kis fej vöröshagyma 4 tojás 10 dkg száraz kolbász só bors olaj Elkészítés: A krumplit hámozás nélkül jól megmossuk, nagyjából fél cm-es szeletekre karikázzuk. Majd egy serpenyőben nagyon kevés olajon ropogósra sütjük. (Mintha sült krumplit sütnénk.) Míg a krumpli sül, felkarikázzuk a kolbászt, a hagymát félbevágva karikázzuk, és a paradicsomot is felvágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk kicsit erősebben, mint egy átlagos rántottánál, hiszen ebben a burgonyát is figyelembe kell venni. Viszont a ló túl oldalára sem szabad esni, mivel a kolbász is sós valamennyire, és ha elvetjük a sulykot, akkor ehetetlenül sós végeredményt kapunk. Amikor a krumplikarikák ropogósra sültek, kiszedjük a serpenyőből, és a felesleges olajat leöntjük róla. Feleslegesen azt értem, hogy ne tocsogjon a krumpli az olajban! Ezután ugyanebbe a serpenyőbe belerakjuk a felkockázott kolbászt, egy kicsit megsütjük - kiengedi a saját zsírját, amiben megsüthetjük az omlettünket. Nagyjából 5 perces sütés után rátesszük a kolbászra a krumplit, a hagymát és a paradicsomot. Óvatosan keverünk rajta egyet, majd ráöntjük a felvert tojást. Takarékra vesszük a gázt, és szépen, lassan készre sütjük. Tetejére fedőt rakhatunk, így mindenhol egyenletesen fog sülni. Olykor-olykor megrázzuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le az alja. Tanácsok: Természetesen nem csak újkrumpliból készíthető. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |