Tutireceptek.hu fejléc

Galuska burgonyával. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg. burgonya, 15 dkg. liszt, 2 db. tojás, 1 késhegynyi só, 1 evőkanál sertészsír, 4-5 gerezd fokhagyma, 2-3 szál petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A burgonyíát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük (turmixolva is jó). Hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, a sót és az apróra vágott petrezselyem zöldet is. Jól összegyúrjuk ERzt követően kiskanállal enyhén sós, forró vízbe szaggatjuk a tésztát, amit újra forralás után 4-5 percig főzünk. Ekkor kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Közben a fokhagymát összezúzzuk, és a forró zsírban megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a galuskát és alaposan átforgatva köretnek, vagy tejföllel meghintve önálló ételnek tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rest asszony galuskája » Somlói galuska2 » Somlói galuska (U2) » Májgaluska székelyesen
» Sajtosgaluska » Galuskás-krumpli leves » Hamis aranygaluska » Aranygaluska2
» Somlói galuska 2 » Zöldségleves zabgaluskával » Sajtos búzagaluska leves » Csángó galuska
» Grizgaluska leves » A tökéletes daragaluska » Norbis somlói galuska » Tejfölöskarfiol galuskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.