Tutireceptek.hu fejléc

Gomba savanyúság recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg gomba
50 dkg vöröshagyma
2-3 dl ecet

bors
babérlevél
víz
szalicil
cukor

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk,ha nagy akkor apróra vagdossuk, egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és pár percig bele dobjuk a forró vízbe
(blazsirozzuk) és leszürjük.
A hagymát karikára vágjuk kissé lesózzuk, de nem csavarjuk ki, rádobjuk a gombát borsot,összekeverjük.

Készitünk egy kellemes ecetes levet, só, cukor,
és szalicil, felovadásig keverjük.

A gombás hagymát egy üvegbe tesszük, ráöntjük a levet, és közbe egy egy babérlevelet beledugdosunk
Lecsavarozzuk az üveget és vagy hűtőbe vagy polcra helyezzük.

Tanácsok:
Eredetileg ez legjobb erdei rizikegombábol, késziteni. De nagyon megfelel bármilyen gombából is.

Télen is készithetünk egy-egy kisebb üveggel gyors fogyasztásra is.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás knédli » Gombás sárgaborsóleves » Padlizsánragu gombával » Gombás máj
» Juhtúrós gomba » Gombapaprikás bográcsban » Fehérboros gombamártás » Kelrolád gombamártással
» Gombás-tejfölös pulykamell » Húsos-gombás cserépedény » Rizses-gombás sült csirke » Gombás csirke másképpen
» Gombás farfalle » Svéd gomba » Tejszínes-gombás penne » Laskagomba leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.