| Gomba savanyúság receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg gomba 50 dkg vöröshagyma 2-3 dl ecet só bors babérlevél víz szalicil cukor Elkészítés: A gombát megpucoljuk, megmossuk,ha nagy akkor apróra vagdossuk, egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és pár percig bele dobjuk a forró vízbe (blazsirozzuk) és leszürjük. A hagymát karikára vágjuk kissé lesózzuk, de nem csavarjuk ki, rádobjuk a gombát borsot,összekeverjük. Készitünk egy kellemes ecetes levet, só, cukor, és szalicil, felovadásig keverjük. A gombás hagymát egy üvegbe tesszük, ráöntjük a levet, és közbe egy egy babérlevelet beledugdosunk Lecsavarozzuk az üveget és vagy hűtőbe vagy polcra helyezzük. Tanácsok: Eredetileg ez legjobb erdei rizikegombábol, késziteni. De nagyon megfelel bármilyen gombából is. Télen is készithetünk egy-egy kisebb üveggel gyors fogyasztásra is. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |