Tutireceptek.hu fejléc

Svéd gomba recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 ek. olaj
1 nagy hagyma
1/2 kg gomba (csiperke, akár konzerves)
só, bors, babérlevél
1 közepes doboz paradicsompüré
pár csepp citrom leve
kevés porcukor

Elkészítés:
Olajon megpirítunk a reszelt vagy kis kockákra vágott vöröshagymát. Ráteszünk 0,5 kg vékony szeletekre vágott gombát (vagy a lecsepegtetett konzerves gombát), sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét keverünk hozzá, babérlevelet, kevés citromlevet, kevés porcukrot teszünk bele, összefőzzük. Hagyjuk kihülni és tesszük hütőbe.

Tanácsok:
Jól hűtve fogyasztjuk, pirított kenyérrel, bagettel nagyon finom!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárga és gombasaláta » Gulyásleves gombával. » Cukkínis-gombás tarja » Kefires gombasaláta
» Gombás búbos karaj » Házias Svéd Gombasaláta » Gomba savanyúság » Leves gombaporból
» Gombás rakott palacsinta » Gombás vagdalt másképp » Gombával rakott krumpli » Gombás hablepény
» Gombás pulykamell » Gombás marhahús finoman » Paradicsomos Gombasaláta » Gombás savanyu tokány


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.