| Húsos-gombás cserépedény receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg hús, 50 dkg gomba, 50 dkg bacon (kockázott), 3 pár virsli, 2 közepes fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, majoranna. Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk, a gombát szeleteljük, a virslit és a hagymát karikázzuk, a fokhagymát áttörjük. Egy mázas cserépedényt körben kizsírozunk. Az aljára kerül a bacon, rá a hús, fűszerezzük, erre jön a hagyma, fokhagyma, gomba, rá a virsli, aztán kezdjük előről. A tetejére lehetőleg bacon kerüljön, ez lehet szeletelt is. Lefedjük, majd sütőben 180 fokon összefőzzük. Krumplipürével tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |