| Gombás knédli receptKöretek Hozzávalók: 30 dkg száraz fehér kenyér a héja nélkül 40 dkg sampinyongomba 10 dkg liszt 1 dl tejszín 1 dl tej 10 dkg olvasztott vaj 3 közepes méretű tojás felverve 1/2 teáskanál só kevés őrölt szerecsendió elhagyható aki nem szereti kevés őrölt bors 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a kenyérhez keverjük. Alaposan összeforgatjuk, és fél órára félretesszük. Közben felvágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A maradék vajon megpároljuk a hagymákat, és kb. 10 perc alatt megdinszteljük a gombát. Mikor már kihűlt, összekeverjük a kenyérrel, és hozzáadjuk a lisztet. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket. Tanácsok: Szaftos husik mellé kiválló köret. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |