Tutireceptek.hu fejléc

Gombás knédli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg száraz fehér kenyér a héja nélkül
40 dkg sampinyongomba
10 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
3 közepes méretű tojás felverve
1/2 teáskanál só
kevés őrölt szerecsendió elhagyható aki nem szereti
kevés őrölt bors
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a kenyérhez keverjük. Alaposan összeforgatjuk, és fél órára félretesszük. Közben felvágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A maradék vajon megpároljuk a hagymákat, és kb. 10 perc alatt megdinszteljük a gombát. Mikor már kihűlt, összekeverjük a kenyérrel, és hozzáadjuk a lisztet. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.

Tanácsok:
Szaftos husik mellé kiválló köret.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsós-gombás rizottó » Cherrys, gombás homár » Gombás töltött kenyér » Gombás, zöldséges husi
» Sajtos-gombás rakott hús » Gombás kocka » Rakott gombás omlett » Rókagombás cukkini
» Sült, gombás rizottó » Gombás rakott palacsinta » Gombás-tejfölös hús » Gombás cukkini
» Gombás vadkacsaragu » Szerb gombás zakuszka » Gombás töltött cukkini » Csirkés-gombás kavarodás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.