Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirke másképpen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 csirkemell, 2 ek vaj, 3 dl gombakrémleveslé, 2 dl tejföl vagy joghurt, 12 dkg gomba, főtt rizs vagy tészta.

Elkészítés:
Vastag aljú lábasban olvassza meg a vajat, süsse rajta a felezett melleket közepes hőn, forgatva barnára, majd vegye ki és szárítsa le papírral, vagy hagyja lecsöpögni. Vegye lejjebb a hőt, öntse a gombalevest a lábasba, keverje és melegítse míg a sütés üledéke oldódik az edény aljáról. Ekkor keverje bele a tejfölt 2 részben. Mikor egyenletesen elkeveredett, tegye vissza a csirkét, fedő alatt, nagyon kis hőn párolja kb. 45-60 percig, míg megpuhul. Keverje bele a gombát, párolja kicsit. Forrón tálalja a rizsre vagy tésztára.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós csirkefasírt » Rakott csirkemell gazdagon » Erdéicsírke » Almás-fűszeres csirkemell
» Ananászos csirke » Spanyol csirke II. » Hagymás-diós csirke » Csórós csirke, gazdagon
» Gombás alagút » Gombás-hagymás-húsmuffin » Gombás sertésragu » Kínai csirkeszárnyak
» Mexikó csirkesaláta » Csirkesaláta / NoSalty » Gombás rakott káposzta » Gombás bejgli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.