| Kelrolád gombamártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta 2 fej vöröshagyma 75 dkg csiperkegomba 1 ek. olaj 2 szelet toastkenyér (lehet hagyományos is) 1 na cs. majoranna 40 dkg darált sertéshús 3 dkg olvasztott vaj 1 dl tejszín 1 ek. liszt pirospaprika, só, bors, cérna Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. A hagymát felkockázzuk. A gombafelét felaprítjuk, a többit a mártáshoz félbevágjuk. A hagymát és az aprított gombát olajon 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük. A megpirított kenyeret felkockázzuk. A majoránnából egy keveset félreteszünk. A többit felaprítjuk. A darált húst a hagymával, a pirítóskockákkal és a majoránnával együtt a pirított gombához adjuk, sózzuk, borsozzuk. – nagy és kis kelkáposztalevelet egymásra helyezünk, a közepére halmozunk valamennyit a töltelékből. Ráhajtjuk a széleket, majd feltekerjük, és cérnával összekötjük. A roládokat a felhevített vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott gombákat, kevergetve megpirítjuk. 3 dl vízzel felöntjük, fedő alatt 15 percig pároljuk. A lisztet 3 evőkanál tejszínben csomómentesre keverjük. A maradék tejszínt a gombamártáshoz adjuk, 5 percig főzzük. Az elkevert liszttel besűrítjük, sóval. Borssal, pirospaprikával ízesítjük. Majoránnával díszítjük A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |