| Gombás máj receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg máj 25 dkg gomba 1 dl tejszín 2 evõkanál olaj 1/2 dl vörösbor 2 gerezd fokhagyma petrezselyem 1 teáskanál reszelt vöröshagyma ízlés szerint só és törött fekete bors Elkészítés: Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahagyom. Tanácsok: Rizibizivel kínálom. Csak a tányéron sózom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |