| Erdélyi borsos-vesés marhatokány receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg. marhalapocka, 20 dkg. sertésvese, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, borsikafű ( vagy csipetnyi majoránna), kristálycukor, borecet ( vagy ételecet), 1 dl. tejföl, 2 evőkanál liszt. Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A marhalapockát vékony csíkokra, a vesgté tisztítás után kis kockára vágjuk. Zsírt forrósitunk, amibe először gyengén átperítjuka vöröshagymát, majd belerakjuk a húst és a vesét is. Ízesítjük borssal, borsikafűvel, kevés sóval és felöntjük víttel.Fedő alatt majdnem teljesen készre pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük,zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, elkeverjük és egy kissé átpirítjuk. Végül kevés vízzel felengedjük, hogy mártásszerű levet kapjunk. Ha szükséges utánaízesítjük pár csepp ecettel savanyítva, kevés kristálycukorral finomítva.Még egyszer jól felfőzzük. Közben a tejfölt elkeverjük, ha szükséges kissé meghígítjuk és közvetlenül a tálalás előtt az ételhez keverjük. Tört burgonya, vagy galuska illik hozzá zöld salátával. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |