| Erdélyi tormás hús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bőrös sertéscsülök 80 dkg sertésfül,orr,farok 10 dkg vegyeszöldség 10 dkg vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só egész bors 15 dkg torma Elkészítés: A sertéscsülköt lefejtjük a csontjáról és olyan darabokra vágjuk,mintha pörköltet készítenénk. Hasonlóan vágjuk össsze a fül,orr és farokrészeket is. Annyi vízzel,hogy ellepje,feltesszük főni. Ha felforrt,hozzáadjuk a borsot,sót,a zöldségeket,hagymát,fokhagymát és a tormát.Az egészet puhára főzzük. (Minden zöldségfélét egészben hagyunk) Tálaláskor szűrőkanállal tálra szedjük a húsokat,kevés lével meglocsoljuk,és frissen reszelt tormával megszórjuk. Köretnek sósvízben főtt burgonyát lehet adni,de kenyérrel is finom. Tanácsok: Ez a recept nem sajátom,de ilyenkor télidőben,disznóvágások idején biztos hasznos lehet. Különleges,érdekes étel. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |