| Erdélyi flekken öntettel receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg sertéskaraj (vagy tarja,lapocka), 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, kb. 5 cl száraz fehérbor só, fűszerpaprika. A páchoz: 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,só,olaj. Elkészítés: Először pácot készítünk: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával,a sóval, és a borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk,a vastagabb részeket kissé megveregetjük majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal. bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel, fehérbort öntünk alá és rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymaszeleteket leszedjük, a húsokat beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Fokhagyma mártással és kovászolt parasztkenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |