| Erdélyi húsgombóc leves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 db tojás, késhegynyi tárkony, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 25 dkg krumpli, 1 fej hagyma, 30 dkg darált hús. Tárkony, pirospaprika, citrom, só, bors. Elkészítés: A darált húst összegyúrod a tojással, a reszelt hagymával, kevés sóval, pirospaprikával, borssal. 3 liter vízbe felteszed főni a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, ízesíted sóval. Ha forr a víz, vizes kézzel kis gombócokat formálsz a húsból s a levesbe teszed őket. 10 perc múlva hozzáteszed a kockára vágott krumplit, majd további 7-8 perc múlva berántod zsírral és a liszttel. Tejfölt, tárkonyt, citrom karikát teszel bele és máris tálalhatod. Tanácsok: ( A citromot később érdemes kivenni belőle, mert megkeseredik.) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: marcs1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |