Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi húsgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 db tojás, késhegynyi tárkony, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 25 dkg krumpli, 1 fej hagyma, 30 dkg darált hús.
Tárkony, pirospaprika, citrom, só, bors.

Elkészítés:
A darált húst összegyúrod a tojással, a reszelt hagymával, kevés sóval, pirospaprikával, borssal. 3 liter vízbe felteszed főni a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, ízesíted sóval. Ha forr a víz, vizes kézzel kis gombócokat formálsz a húsból s a levesbe teszed őket. 10 perc múlva hozzáteszed a kockára vágott krumplit, majd további 7-8 perc múlva berántod zsírral és a liszttel.
Tejfölt, tárkonyt, citrom karikát teszel bele és máris tálalhatod.

Tanácsok:
( A citromot később érdemes kivenni belőle, mert megkeseredik.)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: marcs1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú raguleves » Ősszibarack leves hidegen » Bagócaleves » Alföldi májgaluska leves
» Darálthús leves » Pikáns zellerleves » Zellerleves pikánsan » Szárnyas raguleves
» Bolognai leves » Tekercsestészta leves » Boszniai tojásleves » Gombás húsgombóc
» Szalonnás sütőtökleves » Hideg túróleves » Csontleves alaplé » Palóc leves másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.