| Erdélyi főtt túrós tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg liszt, 1 tojás, 1/2cs sütőpor, 10dkg vaj, 5dl tej Töltelékhez: 25dkg túró 5dkg mazsola, 1dl tejföl 1 tojás 12dkg porcukor 1cs.vanillincukor Elkészítés: A lisztből,tojásból sütőporral tésztát gyúrunk,vékonyra nyújtjuk.Amíg a tészta szikkad,elkészítjük a tölteléket.:a porcukrot elkeverjük a tojással,a tejföllel,túróval,és a mazsolával.A vajat felolvasztjuk,ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük,majd rátesszük a tölteléket.Összecsavarjuk,és vajjal kikent tepsibe tesszük.A tetejét megkenjük vajjal,és leöntjük a vanillincukorral ízesített tejjel.Közepesen meleg sütőbe tesszük,és kb. egy órát sütjük.Ezalatt a tej elfő,és a tekercsre rózsaszínűre pirul.ferdén szeletelve,porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: erika691230 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |