| Erdélyi rakott pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 0,5 kg liszt 5 dkg élesztő 20 dkg margarin 1/4 kg tehéntúró 1 pohár kefir 6 púpos evőkanál korpa 15 dkg reszelt sajt 15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna, só 2 dl tej 1 csapott evőkanál kristálycukor zsír Elkészítés: A langyos tejből, cukorból, egy kanál lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefirrel, margarinnal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vasragra nyújtjuk, kiszaggatjuk, a felét kizsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnával, mindegyikre egy-egy üres, kiszaggatott pogácsát fektetünk, majd a tészták tetejét megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |