| Erdélyi baglyos leves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg. füstölt sertéslapocka, 2 evőkanál rizs, 1 szál sárgarépa, 15 - 20 szem aszalt szilva mag nélkül, 2 evőkanál étolaj só, kristálycukor, őrölt fekete bors, citromlé, tejföl, Elkészítés: A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni. Közben sárgarépát megtisztítjuk és megpároljuk, pirítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk és a pirított sárgarépával együtt a fővő húshoz adjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és újra főzzük. A visszamaradó zsiradékkal, kevés kristálycukorral, liszttel rántást készítünk amit a leveshez adunk. Belerakjuk az aszalt szilvát is és a levest újra forraljuk. Tálaláskor tejfölt és citromlevet kínáljunk hozzá, amivel tetszés szerint tovább ízesíthetjük az ételt. Tanácsok: Az étel furcsa nevét arról kapta, hogy Székelyföldön az aszalt szilvát régebben bagolyszemnek hívták. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |