| Csorbaleves erdélyiesen receptLevesek Hozzávalók: 1 kg. marhacsont, 40 dkg. marhalábszár, 25 dkg. vöröshagyma, 25 dkg. petrezselyem, 10 dkg. vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál rizs, 1 db. tojás, 1 egész citrom. Só, őrölt feketebors izlés szerint. Elkészítés: A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |