| Erdélyi galuska receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt 2 db tojás 10 dkg füstölt szalonna 2 dl tejföl 10 dkg parmezán vagy hasonló jellegű sajt reszelve só késhegynyi pirospaprika 2 csokor kapor Elkészítés: A lisztből a tojásokkal,a reszelt sajttal,egy kevés sóval,és annyi vízzel,hogy galuskatésztát kapjunk,tésztát keverünk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot,de nem dolgozzuk ki,akkor jó,ha egy kissé csomós marad. Fél órát pihentetjük,majd forró sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Készre főzzük,kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk,ropogósra sütjük,és a pörcöt kiszedjük. A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban,és forró tálra öntjük. Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk,a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk. Salátával kínáljuk. Tanácsok: Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet,szerintem nagyon finom étel. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |