| Epres pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt + a formához 10 dkg porcukor fél csomag sütőpor csipet só 1 kisebb citrom reszelt héja 2 tojás 10 dkg natúr joghurt 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez Az epres részhez: 20-25 dkg eper 5 dkg kristálycukor fagylalt a tálaláshoz Elkészítés: A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy. A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |