| Epres piskóta szeletek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 15 dkg cukor 13 dkg liszt 2 dkg kakaópor 2 evőkanál olaj Vaníliakrém: 1 cs vanília pudingpor 3 dl tej 3 evőkanál cukor 10 dkg puha vaj Tetejére: Kb. 40 dkg eper 1 csomag piros tortazselé Elkészítés: Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10- 12 percig süsd. Hagyd kihűlni. A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe. 23 * 31 cm-es tepsiben készült. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |