| Epres-kókuszos macskaszem receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt 10 dkg zsír pici só 4 tojássárgája 3 dkg élesztő csipet cukor kb. 1 dl tej a töltelékhez: 4 tojásfehérje 20 dkg porcukor 20 dkg kókuszreszelék kb. fél kg eper kevés tej a tetejére (vagy 1 tojás) Elkészítés: Az élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy csipet cukrot és öntsük fel a megmelegített (de nem forró) tejjel. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy felfusson. Közben a lisztet morzsoljuk el a sóval és a zsírral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, végül a felfutott élesztőt. Jól gyúrjuk össze és kelesztés nélkül már dolgozhatunk is vele. Először vágjuk négy egyforma részre a tésztát, majd lisztezett felületen egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra. A tojásfehérjét kezdjük el felverni és amikor kifehéredett, adjuk hozzá a porcukrot és az egészet verjük kemény habbá. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. A vékony téglalappá nyújtott tésztát rakosgassuk ki a megmosott és kisebb darabokra vágott eper 1/4-ed részével és két hosszabbik oldaláról tekerjük fel a közepe felé úgy, hogy középen maradjon egy 4-5 cm-es sáv. Ide halmozzuk a kókuszos töltelék 1/4-ed részét. A megmaradt három kinyújtott tésztát hasonló módon készítsük el, majd fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket (csak a tésztát, a tölteléket nem) kenjük le tejjel (vagy felvert tojással) és 200 fokon süssük őket szép aranyszínűre. Másfél ujjnyi szeletekre vágva és esetleg porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |